ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران

شناور انگلیسی از آب‌های گویان خارج شد

شناور انگلیسی از آب‌های گویان خارج شد وزیر دفاع ونزوئلا اعلام کرد: بعضی از نیرو‌هایی که این کشور در پاسخ به ورود یک کشتی جنگی انگلیسی به آب‌های گویان به منطقه اعزام کرده بود، به پایگاه‌های خود باز می‌گردند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۵ - ۱۱ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 01
کد خبر: ۲۲۱۴۹۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزیر دفاع ونزوئلا در بیانیه‌ای در فضای مجازی اعلام کرد: باتوجه به خروج کشتی انگلیسی «اچ. ام. اس. ترنت» از آب‌های مورد مناقشه، نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری و فرمانده کل قوای ونزوئلا دستور داد تا بخشی از نیرو‌های هوایی و دریایی به پایگاه‌های خود بازگردند.

گویان که در شرق ونزوئلا واقع شده، در گذشته مستعمره بریتانیا بود.

دولت این کشور و ونزوئلا بر سر مالکیت جزایر «اسکیبو» درگیری دارند و در روز جمعه یک کشتی جنگی انگلیسی در همین رابطه وارد آب‌های گویان شده بود. در پاسخ به این اقدام انگلیس، مادورو دستور داد که نیرو‌های مسلح ونزوئلا آرایش دفاعی به خود بگیرند.

وزیر دفاع ونزودلا در بیانیه تازه خود با بیان اینکه برخی از نیرو‌های اعزام‌شده به پایگاه‌های خود باز می‌گردند، تصریح کرد که نیرو‌های مسلح ونزوئلا همچنان برای هر نوع اقدام تحریک‌آمیز احتمالی در منطقه هوشیار خواهند بود.

گویان که برای بالغ بر چند دهه این منطقه را کنترل کرده، می‌گوید توافق اولیه مربوط به آن به لحاظ قانونی الزام‌آور بوده و دیوان دادگستری بین‌المللی باید درباره این مناقشه تصمیم بگیرد.

این مناقشه که قدمتی دیرینه دارد، اخیراً در پی کشف نفت در گویان بار دیگر بالا گرفت. ونزوئلا پیش از این اعلام کرد که شهروندانش در یک همه‌پرسی در سوم دسامبر، خواستار پیوستن اسکیبو به خاک ونزوئلا شده‌اند.

رهبران گویان و ونزوئلا اخیراً در یک نشست پرالتهاب متعهد شدند که از تهدید یا زور علیه دیگری استفاده نکنند؛ اما نتوانستند برای این مناقشه راهکاری بیابند.

مادورو پیش‌تر اظهار کرده بود که استقرار ناو انگلیسی در آب‌های گویان ناقض توافق نیم‌بند بین ونزوئلا و گویان است. او به ارتش ونزوئلا دستور داد تا در پاسخ به حضور کشتی انگلیسی، در نزدیکی این مورد مناقشه مانور نظامی برگزاری کنند. / ایرنا

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار